Khao Lak Guide

Khao Lak

Stränder | Sevärdheter | Säsonger | Ta sig runt | Karta | Hotell

 

Khao Lak

Khao Lak är plats som andas lugn och avslappning med många vackra stränder, både långa breda och små smala. Utmed stränderna hittar man på flera håll runda stenar och klippor vackert placerade i sanden och i vattnet vilket pryder landskapet och det är lätt att förälskas i den harmoniska omgivningen. Stenarna gör också att man tryggt kan snorkla från direkt från stranden. Det är lätt att hitta sin egna del på stranden utan att behöva trängas med andra. Att ta sig hit från flygplatsen på Phuket tar bara ungefär en timme och avståndet är ca 70 km (45 miles). Kostnaden för en taxi ligger på ungefär 1200 bath. Khao Lak täcker en lång sträcka av kusten och kantas av grön växtlighet och tillsammans med den gulvita sanden är det verkligen magnifikt. Räkna inte med något vilt nattliv här, områdena kring Khao Lak är inte några party platser alls utan snarare den perfekta platsen för familjer eller för de som känner behov av att spendera tid i en lugn miljö och även göra några utflykter som t.ex. att besöka vattenfall eller varför inte de fantastiska Similan Islands.

Många undrar hur det fungerar att boka hotell på plats eller om man gör bäst i att boka i förväg. Kho Lak är utspritt och stränderna på orten är långa vilket gör att man inte gärna går runt och letar boende. Om man har lite krav eller speciella önskemål bör man i allra högsta grad boka i förväg. Inte helt sällan är de populära hotellen fulla och är man en familj eller sälskap kanske man dessutom vill ha två rum eller bungalows nära inpå varandra.
Min erfarenhet av att ha lyssnat på folk är att fler och fler instämmer i att de inte vill spendera sin dyrbara semester med att kånka runt på packning mellan olika resort utan spenderar hellre den tiden på stranden eller liknande.
Priset man kan få på plats är sällan under de priser vi erbjuder här, det är tack vara att vi använder en väldigt stor boknings service som då också kan förhandla fram förmånligt låga priser. Flera hotell erbjuder aldrig lika låga “walk in” priser som deras stora bokningskunder får.

Stränder

Den långa vackra kustremsan i Khao Lak är mycket barnvänlig och här får man uppleva tropiskt klimat i en skönt balanserad omgivning av lugn och turistliv som är perfekt för alla åldrar om längtan efter avkoppling vid havet är vad som söks. Vattnet är ofta mycket klart och fint vilket gör det lämplig att snorkla bland klipporna alldeles intill stranden.

Populära utflykter och sevärdheter

Khao Lak Waterfall

Naturen runt Khao Lak är mycket vacker och grön. Den enorma National Parken som ligger här har en hel del att erbjuda och även en kortare sträcka från kusten hittar man flera vattenfall med mycket vacker natur att njuta av.

Besök ett vattenfall i närheten eller varför inte boka en tur eller på egen hand göra en utflykt och utforska de djupare delarna av bergen och skogen i denna jättelika National Park.

Om du vill stanna vid havet ligger de fantastiska Similan Islands bara en bit utanför Khao Lak. Vid Similan Islands kan du njuta av den mest spektakulära snorkling med ett marint liv som fortfarande blomstrar.

Lär mer om saker att göra i Khao Lak

Säsonger

Bästa årstiden att besöka Khao Lak om du vill ha soligt väder är mellan december och april. Dessa månader betraktas som torrperiod och temperaturen är normalt strax över 30 grader. I mars och april stiger temperaturen och kan då nå upp till ca 40 grader och med hög luftfuktighet är det mycket varm.
Havets temperatur ligger normalt runt ca 30 grader året runt, men med vissa variationer beroende på säsong och vindar. Under högsäsongen är det oftast grön flagg och man kan bada och njuta av havet utan fara.
Nu för tiden är det relativt vanligt att folk besöker den sydvästra kusten i Thailand under sommarmånaderna men Khao Lak är en plats som i det närmaste förvandlas till ett spökområde under lågsäsongen. Vädret kan under den tiden på året ibland vara mycket bra men ibland är det också mycket regn. Eftersom detta varierar från år till år är det omöjligt att säga när det regnar som mest. Månaderna som normalzt sett har mest regn är maj och oktober till november. Även i mellan kan det regna i en vecka, en dag eller en timme då och då eller så kan det vara nästan blå himmel varje dag under en lång tid.
Under sommaren bör man ha i åtanke att stora vågor är mycket vanliga och så kallde “rip curls” dvs underströmmar kan ibland vara extremt farligta. Bada aldrig om det är röd flagga. Om du skulle fastna i en underström ska man aldrig simma rakt mot stranden utan i sidled och sedan snett in mot stranden. Att simma rakt mot strömmer är nämligen omöjligt. Varje år drunknar flera personer och därför vill jag verkligen förmedla den informationan och att respektera röd flagg. Thailands östkust som t.ex. Koh Samui har normalt sett mycket lugnt och fint vatten under sommarmånaderna vilket kan vara värt att fundera på om srandlivet är viktigt.

Ta sig runt

I Khao Lak kommer du att kunna ta sig runt främst med sång-taews (pickup bilar med tak och sittplatsr på flaket) som är ett enkelt och relativt billigt sätt att ta sig från plats A till B med. Du kommer att se sång-taews cirkulera i området och även vänta på kunder längs vägkanten.

Kom ihåg att alltid ha ett pris fastställt innan ni åker iväg, på så vis slipper ni eventuellt få ett pris ni inte räknat med. Åker man taxi är det vanligvis betydligt billigare att använda taxameter om möjligt.
Du kan också hyra en bil eller en motorcykel för att utforska områdena på egen hand. Kom ihåg att trafiken förmodligen inte är vad du är van vid och olyckor är mycket vanliga.

3346 Total Views 4 Views Today
Facebooktwitter

★ Special pris just nu ★

Khao Lak väderprognos

Khao Lak
September 26, 2017, 02:42
Åskstorm
Åskstorm
24°C
Upplevd temperatur: 26°C
Nuvarande tryck: 1010 mb
Luftfuktighet: 92%
Vindhastighet: 1 m/s VSV
Vindbyar: 1 m/s
UV-Index: 0
Soluppgång: 07:16
Solnedgång: 19:21
Visa mer prognos...
 

Khao Lak väderstatistik

Weather Stats - Khao Lak

Khao Lak karta

Khao Lak karta

Boka hotell

  • Lördag 29:e Augusti 2015 – Att leva på Phuket i Thailand //   En thai åtta passar som bild idag. Idag är det nämligen åtta år sedan jag lämnade Sverige. Planen var att testa Thailand ett och ett halvt år, till att börja med. Innan det hade jag bara varit 2 veckor i Karon 1999 och [...]

    Read more
  • Tisdag 18:e Augusti 2015 – Att leva på Phuket i Thailand // Så en liten årsupdate då. Har nog hänt en hel del men inte helt lätt att komma ihåg. Huset och tomt har fått sig lite uppdateringar. Vi skippade rondellen vi hade planerat för och tog den ytan till att utöka platsen framför huset. [...]

    Read more