Khao Lak Stränder

Khao Lak

 

Den långa vackra kusten i Khao Lak har både rogivande och barnvänliga stränder i en fantastiskt naturskön miljö idealisk för alla åldrar om längtan efter avkoppling vid havet är vad som ligger högt på önskelistan. Vattnet är ofta mycket tydlig vilket gör den lämplig för stranden snorkling bland klipporna.
Från norr till söder hittar man stränderna här nedan:

Bang Sak

Den här stranden ligger ungefär 15 km norr om den centrala delen av Khao Lak. Stranden ligger i ett distrikt som heter Bang Muang. Bang Sak Beach är ca 5,5 km lång och mycket lugnt och folkgles. Några resorts ligger längs stranden tillsammans med några lokala fiskrestauranger som är mycket populära bland lokalbefolkningen.

Pak Weep (Laem Pakarang)

Pak Weep är en mycket vacker strand som är ca 2 km lång. Här hittar du det härliga hotellet Meridien. Runt om finns fin natur och vattnet är grunt. Längre söder ut ligger Leam Pakarang, som betyder “Korall Udden”. Som namnet avslöjar är det en udde med massor av koraller som spolats upp från havet. Stranden är mycket trevligt och bakom stranden ligger stora palm plantager.

Khuk Khak

Khuk Khak strand ligger strax söder om den platta “Korall Udden” som sträcker sig långt ut i vattnet. Stranden är 4 km lång och här ligger också en mycket liten by med samma namn som stranden. Avståndet till centrala Khao Lak är ca 6 km.

Bang Niang

Den här stranden är nästan 4 km lång och ligger strax norr om de mest centrala stränderna i Khao Lak. Även om stranden är populär och du hittar många olika hotell att välja bland här är delar av stranden väldigt tom. Några hundra meter bort från stranden finns några butiker, restauranger och även lite shopping.

Nang Thong

Nang Thong Beach är den mest centrala stranden i Khao Lak. Stranden är 2,5 km lång och är uppdelad i flera olika sektioner av vackra stenar och klippor som gör stranden till ett snorklings paradis. Några hundra meter från stranden finns möjlighet till olika typer av shopping och ett brett utbud av restauranger. Även om detta är den centrala delen av Khao Lak ger det ändå en stark känsla av avslappning, men i en modern miljö. Vägen här är stor och det är huvudväg, 4 Nr, som löper mellan Phuket i söder och provinserna i norr.

Sunset Beach

Denna strand ligger nästan 1,5 km söder om centrala Khao Lak. Den lilla stranden är bara 250 meter lång och inbäddad av klippor och berg och som på många ställen i Khao Lak växer vegetationen ända intill stranden. Sunset Beach är en del av Lam Ru National Park.

Khao Lak

Khao Lak Beach ligger belägen ca 7 km söderut från Khao Lak centrum och är nästan 1,5 km lång. stranden ligger i en bukt som även kallas Khlong Rian Bay .

7933 Total Views 10 Views Today
Facebooktwitter

★ Special pris just nu ★

Khao Lak väderprognos

Khao Lak
September 26, 2017, 02:33
Åskstorm
Åskstorm
24°C
Upplevd temperatur: 26°C
Nuvarande tryck: 1010 mb
Luftfuktighet: 92%
Vindhastighet: 1 m/s VSV
Vindbyar: 1 m/s
UV-Index: 0
Soluppgång: 07:16
Solnedgång: 19:21
Visa mer prognos...
 

Khao Lak väderstatistik

Weather Stats - Khao Lak

Khao Lak karta

Khao Lak karta

Boka hotell

  • Lördag 29:e Augusti 2015 – Att leva på Phuket i Thailand //   En thai åtta passar som bild idag. Idag är det nämligen åtta år sedan jag lämnade Sverige. Planen var att testa Thailand ett och ett halvt år, till att börja med. Innan det hade jag bara varit 2 veckor i Karon 1999 och [...]

    Read more
  • Tisdag 18:e Augusti 2015 – Att leva på Phuket i Thailand // Så en liten årsupdate då. Har nog hänt en hel del men inte helt lätt att komma ihåg. Huset och tomt har fått sig lite uppdateringar. Vi skippade rondellen vi hade planerat för och tog den ytan till att utöka platsen framför huset. [...]

    Read more