Thai Mat

Thai Marknad

 

Thailändsk mat är något de flesta Thailand resenärer uppskattar och det är inte konstigt att många anser att Thailand är ett paradis när det gäller god mat.
Kryddig och stark eller mild smak, rätterna varierar från mycket enkla till mer avancerade men med en sak gemensamt, de underbara och komplexa smakerna.

Du behöver absolut inte gå till någon finare restaurang för att få en välsmakande måltid I Thailand. Väldigt ofta är den Thailändska maten väldigt lika eller ännu bättre på de små restaurangerna eller de man köper från moppeköken.
Däremot när det gäller skaldjur och speciella rätter kan det vara ett tips att bege sig till de mer specialicerade restaurangerna som också ofta erbjuda ett bredare utbud av drycker såsom t.ex. importerat vin.

Det är inte helt ovanligt att turister tror att maten som säljs på marknaden eller mopeder och små ställen kan göra dig sjuk, men det är verkligen inte sant. Maten är i allmänhet mycket väl tillagad och risken att bli magsjuk är lika liten som på andra turistanpassade resturanger.
Marknader finns i hela Thailand, på vissa ställen är de små, medan de på andra ställen kan vara gigantiska. Du kommer säkert att kunna hitta allt från grillad kyckling och bläckfisk till Thailändska sötsaker och frukter, allt till ett väldigt lågt pris. Det är på dessa platser Thailändarna själv gör sina inköp.

Tveka inte att prova de märkligaste saker du hittar, det kommer bara ge dig en ny upplevelse och ofta är det faktiskt på marknaderna som turister hittar sin favorit rätt eller favorit snacks.

Läs om Frukter i Thailand

2380 Total Views 2 Views Today
Facebooktwitter

Sök och boka hotell

Nu på Facebook så gilla sidan

★ Special pris just nu ★

  • Lördag 29:e Augusti 2015 – Att leva på Phuket i Thailand //   En thai åtta passar som bild idag. Idag är det nämligen åtta år sedan jag lämnade Sverige. Planen var att testa Thailand ett och ett halvt år, till att börja med. Innan det hade jag bara varit 2 veckor i Karon 1999 och [...]

    Read more
  • Tisdag 18:e Augusti 2015 – Att leva på Phuket i Thailand // Så en liten årsupdate då. Har nog hänt en hel del men inte helt lätt att komma ihåg. Huset och tomt har fått sig lite uppdateringar. Vi skippade rondellen vi hade planerat för och tog den ytan till att utöka platsen framför huset. [...]

    Read more