Thailand visum

Observera att visumregler snabbt kan ändras. För att vara säker bör man alltid höra sig för med Thailands ambassad eller konsulat.

Här hittar du information om olika typer av Thailand Visum och hur det fungerar så att du vet vad du behöver och hur du planerar din Thailand resa på bästa sätt.

 
 

Grund Fakta

Thailand Visa

Först och främst, medborgare av 42 länder behöver inte ha några visum för att besöka Thailand som turist. Sverige är ett av dessa länder och du får då 30 dagars visumfri inresa att spendera i Thailand när du anländer.
Här kan du se hela listan för undantag från visumnoreplace.
Om du ska besöka Thailand behöver du också ha ett pass som är giltigt minst 6 månader framåt från den dagen du anländer.

Om du anländer till Thailand via flyg får du en stämpel i ditt pass som ger dig rätt att vistas i Thailand i 30 dagar utan visum. Detta uppehållstillstånd kan förlängas med 7 dagar på ett immigrations kontor i Thailand för ett mindre belopp. Om du vill stanna längre måste du lämna landet och sedan återvända igen. Detta är vad som kallas en border run. Om du gör det och återvänder via en lanvägen kommer du att få 15 dagar, inte 30 dagar som du får när du kommer med flyg.

Reglerna förändras fort och vad som tillämpas vid gränsen kan man aldrig helt veta men det verkar som flesta gränser nu mer ger enbart 15 dagar. Den regel som tidigare gjorde att du bara kunde stanna 90 dagar i landet under en 180 dagars period tycks ha utgått och man kan nu mer göra hur många border runs man vill.

 
 

Stanna längre

Vill du stanna längre som turist kan du ansöka om ett turistvisum, det gör man på en thailändsk ambassad eller konsulat. Thailand har en ambassad i Stockholm som nu mer inte tar emot ansökan via post, men till konsluatet i Göteborg går det bra att skicka ansökan till.

Ett turistvisum ger 60 dagars uppehÃ¥llstillstÃ¥nd och det finns 3 typer av denna visering. Single entry, double entry och tripple entry. Varje inresa ger dig 60 dagars uppehÃ¥llstillstÃ¥nd och efter varje 60 dagars period mÃ¥ste du lämna landet för att starta ditt nästa “entry” när du anländer till Thailand igen, om du har en dubbel eller tredubbel visum. I annat fall mÃ¥ste du göra en visum resa populärt kallat visa run till en ambassad i ett annat land och ansöka om ett nytt visum. Det enklaste sättet att göra detta är att flyga till nÃ¥got av de grannländerna som Malaysia eller Singapore. Observera att om du har turistvisum och lämnar Thailand kommer du inte att kunna komma in Thailand pÃ¥ samma visum igen om du inte har multiple entry eller ett re entry permit även om du haft flera dagar kvar pÃ¥ vsumet. Har du dock double eller triple entry visum sÃ¥ aktiveras nästa “entry” vid inresan och du har dÃ¥ 60 nya dagar. Ett turistvisum kan förlängas med 30 dagar pÃ¥ ett immigration kontor i Thailand för 1900 bath.

När ditt visum är utfärdat har du 90 dagar att aktivera det, med andra ord har du 90 dagar att resa in i Thailand. Om du inte aktiverar det kommer det att ses som förbrukat vilket innebär att du måste ansöka om visum tidigast 3 månader innan du planerar att resa in i Thailand.
En dubble entry turist visum måste aktiveras inom 180 dagar från dagen det är utfärdat.

 
 

Andra Thailand Visum

Det finns även andra visum att söka till Thailand. För ytterligare information om dessa visum kontakta din lokala Thai ambassad.

Non-Immigrant “O” – Non-O visum är främst till för personer som är gifta med en Thailändsk person. Det är ocksÃ¥ ett visum som används för volontärer.

Non-Immigrant “O-A” – Non-OA är ett sÃ¥ kallat “long-stay” visum för pensionärer över 50 Ã¥r.

Non-Immigrant “B” – Non-B är visum för den som vill göra affärer i Thailand.

Non-Immigrant “ED” – Om du villstudera i Thailand ska du skaffa dig ett ED visum. Se till att det du ska studera är godkänt för att ansäka om det här visumet.

Transit Visa – Om man inte tillhör ett av de 42 länder som fÃ¥r besöka Thailand utan visum mÃ¥ste man ansäka om trasit visum för att mellanlanda i Thailand.

Tourist Visa For Special Countries – Personer frÃ¥n dessa ländernoreplace fÃ¥r inte resa in i Thailand utan visum utan mÃ¥ste ansöka om ett visum. Visumet kan inte blir längre än 60 dagar och det kan inte heller förlängas.

Facebooktwitter

Prenumerera på Bloggen


Notice: Undefined variable: evolve_slider_page_id in /home1/endoo/public_html/thailandresor.org/wp-content/themes/evolve/footer.php on line 19
  • Lördag 29:e Augusti 2015 – Att leva pÃ¥ Phuket i Thailand //   En thai Ã¥tta passar som bild idag. Idag är det nämligen Ã¥tta Ã¥r sedan jag lämnade Sverige. Planen var att testa Thailand ett och ett halvt Ã¥r, till att börja med. Innan det hade jag bara varit 2 veckor i Karon 1999 och [...]

    Read more
  • Tisdag 18:e Augusti 2015 – Att leva pÃ¥ Phuket i Thailand // SÃ¥ en liten Ã¥rsupdate dÃ¥. Har nog hänt en hel del men inte helt lätt att komma ihÃ¥g. Huset och tomt har fÃ¥tt sig lite uppdateringar. Vi skippade rondellen vi hade planerat för och tog den ytan till att utöka platsen framför huset. [...]

    Read more